Indeks BIST 100

BIST yeni hedef kanal test ediliyor ...

124
Merhaba, daha önce endeks ile benzer grafikleri paylaşmıştım. Ekleme yapılıyor mu bilmiyorum ama yeni paylaşım yapmayı uygun gördüm.

Bilindiği üzere 13.07.2018 tarihi itibariyle Fitch kredi notunu düşürdü, bu beklenen sonuçtu ancak görünüm de negatif izlemeye alındı. Bu demek oluyor ki en kısa amanda yapısal reformlar için somut adımlar atılmadığı, yerel seçimler ön plana alındığı taktirde birkez daha not indirimi daha gelecek demektir.

Bazı insanlar var ki not indiriminin çok basite indirgeyen popülist söylemlere gözü kapalı inanıyor. Bu insanlara sıcak paranın yabancı para cinsinden borçların ödemede ne kadar değerli olduğunun (maalesef,), "yatırım yapılabilir" not seviyesinin altında geniş çaplı bazı fonların mevzuatları gereği bize YATIRIM YAPAMADIKLARINI söylemek gerekir.

Teknik olarak 86000 altında kaldığımız sürece yönümüz 80000-81000 seviyeleri olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla,

NOT: Yazdıklarım kişisel gelişimimi, finansal okur yazarlığımı artırmaya yönelik paylaşımdır, bu görüşüm yatırım tavsiyesi olamayacak kadar üstünkörüdür.


Wyłączenie odpowiedzialności

Informacje i publikacje przygotowane przez TradingView lub jego użytkowników, prezentowane na tej stronie, nie stanowią rekomendacji ani porad handlowych, inwestycyjnych i finansowych i nie powinny być w ten sposób traktowane ani wykorzystywane. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym Regulaminie.