ALARKO Detaylı Analiz

Zaktualizowano
ALARK 1G Grafik

Selam dostlar,

Holdingi Tanıyalım

🔸1954 yılında, İshak Alaton ve Üzeyir Garih tarafından, bir kolektif şirket olarak kurulan ve 1973 yılında holdingleşen Alarko; 1974 yılında halka açıldı. Bugün, 65 yılı aşkın köklü geçmişi, 6 farklı faaliyet alanı, uluslararası yabancı ortaklıklar olmak üzere toplam 26 kuruluşu, 7.000 çalışanı ve 2021 sonu itibariyle yaklaşık 25,7 milyar TL kombine cirosu ile Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biridir.

🔸Holding enerji grubu, sanayi ve ticaret grubu, turizm grubu, taahhüt grubu, girişim sermayesi grubu ve arazi geliştirme grubu olmak üzere 6 ana grupta faaliyet göstermektedir.

🔸Buna ek olarak ALARKO, Havacılık sektöründe faaliyet göstermek üzere 30 milyon TL sermayeli bir şirketi kurmaya karar verdi.
Söz konusu yeni şirketin amacı;
• Büyük gövdeli yolcu uçaklarında dönüşüm ve modifikasyon yapılması • Uluslararası lisansların alınması, buna yönelik parçaların üretilmesi
• Bu parçalar ile söz konusu dönüşüm ve modifikasyonların uluslararası standart ve yetkilere sahip hangarlarda yolcu uçaklarına uygulanması
• İlgili uçakların alım satım işlemlerinin yapılması

Temel Değerleme Verileri

Bonus Tablo 1: Bilanço ve Cari Veriler

snapshot

🔸Şirketin çarpanlarına baktığımızda;
-F/K --> 4,12
-PD/DD --> 2,77
-FD/FAVÖK --> 318,28
-PEG --> 0,02
-Cari Oran --> 1,20

🔸2023 2. Çeyrek Verilerine baktığımızda, satışlar %17 artarken net dönem karının %51 arttığını görmekteyiz. Buna karşın FAVÖK'de ise %-81'lik bir gerileme söz konusu.

🔸Finansal borçlara baktığımız %55 artarken (yatırımlar sebebiyle borçlanıldığını görmekteyiz), net borcun %-22 azaldığını görüyoruz. Bunun yanı sıra şirketin öz kaynaklarını %17 geliştirebildiğine şahit oluyoruz.

🔸Takas analizine baktığımızda ise ÜNLÜ'nün son 6 ayda ciddi miktarda ALARK topladığını görebiliyoruz.

Teknik Analiz

🔸Gelelim işin teknik kısmına, son 12 ayda %103 getiri sağlayan ALARK, son 1 ayda ise %4,03 zarar yazmış durumda.

🔸Osilatörlerimiz günlükte 11 al, 8 nötr ve 7 sat sinyali üretmektedir. Daha düşük zaman dilimlerinde sat sinyallerinin yoğun olduğunu görürken, daha uzun vadeli zaman dilimlerinde al sinyallerinin ciddi şekilde baskın olduğunu görmekteyiz.

🔸Ağustosun 2023'ün son haftasından itibaren MACD sat sinyalleri üretirken, RSI ise güç kaybetmektedir.

🔸RSI'da 50 puan kritiktir. Günlükte buranın altında gelecek kapanışlarda satıcı baskısının artması beklenir (an itibariyle 52,66).

🔸Maliyet Ortalaması Düşürme (MOD) stratejisiyle alım bölgelerimiz sırasıyla 102 - 110 ve 92 - 102 bölgeleridir.

🔸Teknik olarak anlık fiyattan (124) %48 getiri potansiyeli mevcuttur.

🔸Özellikle yukarıda belirttiğim gibi havacılık sektöründe yapacağı yatırımların uzun vadede holdinge pozitif yansıması beklenecektir.

🔸SMA 50 --> 113 ve SMA200 --> 82. Bu iki kritik hareketli ortalamanın üzerinde kaldığı (özellikle SMA200) müddetçe yukarıdaki hedefin gelmesi kuvvetle muhtemeldir.

🔸Son olarak dün akşamki canlı yayında da bahsettiğimiz gibi mevcut ekonomik (iç piyasa) veriler ve enflasyon verileri doğrultusunda TL'nin Borsa İstanbul'dan başka kaçacağı pek bir yer kalmamış görünmekte. Seçim sonrası buraların ciddi anlamda değerleneceği kanaatindeyim.

Sağlık ve bilgiyle kalın.
Uwaga
MOD 1 --> Tamam
MOD 2 --> Tamam

Demek ki neymiş fomoya kapılmadan sabırla vadenin gelmesini beklemek gerekmiş.
ALARKalarkoalarkoholdingbist100borsaistanbulFundamental AnalysisTechnical IndicatorsTrend Analysis

Również na:

Powiązane publikacje

Wyłączenie odpowiedzialności