אפל (aapl) הצטרפה אמש למייקרוסופט, אמזון, אלפאבית, פייסבוק כאשר היא פרסמה אמש את תוצאות הרווח שלה עבור הרבעון הפיננסי השני של 2019.
הכנסות החברה עמדו על 53.8 מיליארד דולר והרווח לצד רווח של 2.18 דולר למניה, לצד רווח נקי של 10 מיליארד דולר. הציפיות עמדו על הכנסות של 53.3 מיליארד דולר ורווח של 2.1 דולר למניה, ובכך הכתה החברה את תחזיות האנליסטים ובתגובה – מניית החברה עלתה בלמעלה מ – 3% במסחר במאוחר בוול סטריט.
למרות שברבעון המקביל אשתקד הציגה החברה רווח של 2.3 דולר למניה והרווח הנקי עמד על 11.5 מיליארד דולר, הכנסות החברה מראים צמיחה לאחר ירידות רצופות בהכנסות בשני הרבעונים האחרונים.
לצד פרסום הדוח, ענקית הטכנולוגיה פרסמה את התחזיות שלה לקראת הרבעון הרביעי עם צפי הכנסות שיעמדו על 61-64 מיליארד דולר, כלומר מעל צפי האנליסטים שעומד על 61 מיליארד דולר.
מלחמת הסחר בין סין לארה״ב השפיעה לרעה על לא מעט חברות טכנולוגיה ברבעונים האחרונים וביניהן כמובן אפל שנתח גדול מהמוצרים שלה מיוצרים ברפובליקה העממית של סין. בנוסף, קצב מכירות האייפונים הושפע לרעה מהעימות הקר בין המעצמות. לצורך העניין, עיקר ההכנסות של החברה מגיעות בצורה טבעית מיבשת אמריקה עם נתח של 46% והכנסות של 24 מיליארד דולר. בסין לעומת זאת, הציגה החברה ירידה של 4% בהכנסות ל – 9.2 מיליארד דולר. זאת בעיקר עקב התחרות בשוק הטכנולוגי המוצף מצד החברות הסיניות וגם כתוצאה ישירה ממלחמת הסחר על רקע החרמת הנשיא טראמפ את הענקית הטכנולוגית הסינית ״וואוי״. קריאת חרם בצורה אגרסיבית כל כך מייצרת אנטיגוניזם למוצרים אמריקאים מצד האזרח הסיני שמעדיף לרכוש דווקא את המוצר המוחרם בתגובה לכך. כמובן ששאר התפלגות ההכנסות נפרסת על שאר מדינות אסיה ואירופה.
בכל זאת, למרות הכל, לא פשוט כל כך ״לתקוע מקל בגלגל״ של אפל ומדובר על החברה הטכנולוגית עם הנתונים הפיננסיים הטובים ביותר מבין כל ענקיות ה – faang עם מכפיל רווח נמוך ביחס לשוק שעומד על 17, pag ratio שעומד על 1.49, תשואות על ההון העצמי שעומדות על 51% לצד נתון צמיחה שנתי של 32.6%, וקיבלנו נתונים פיננסיים שלא ניתן להתעלם מהן בשיקול הכנסת מניה לתיק ההשקעות שלנו.
בנוסף על כך, אפל משנה בשנים האחרונות את ההסתכלות שלה על עצמה ועל השוק. היא מודעת לתחרות מצד החברות הסיניות ומודעת לכך שהיא לא יכולה להתמודד עם המחירים שמציעות החברות הטכנולוגיות על מוצרי הסמארטפון שלהן ולכן היא לא הולכת יותר על כמות אלא על איכות או יותר נכון – ״למכור פחות אבל ביוקר״ וככה היא רוצה שגם נחשוב עליה, כאל ה – ״פרארי״ של הטכנולוגיות. בדיוק כמו שאף איש בעולם לא יתפלא כשיראה רכב פרארי שעולה כחצי מיליון דולר, כך עם השנים אף אחד לא יתפלא כשהוא יראה את ה״מאק פרו״ החדש של אפל שעולה 6000$ ״כי זאת אפל״, וזו התפיסה שהחברה מנסה להחדיר.
בינתיים, העובדות מהדוח האחרון מראות שזה מחלחל והתפיסה הזו עובדת ואנחנו רואים את ההשפעה של מנכ״ל החברה, טים קוק.
ברמת המחיר במניה – אחרי התיקון הלא פשוט שהיא עברה מראשית אוקטובר, ועד סוף דצמבר, מבצעת המניה מהלך עליות של 47% ולאחרונה גם פורצת קו אלכסוני יורד יחד עם מחזור מסחר גבוה. מחזור המסחר הגבוה, בשילוב כיוון תנועת המחיר של הנכס לצד כמות ה – ״קולים״ באופציה על נכס הבסיס מעידים על כניסה של כסף חדש שנכנס וסיכוי סביר מאוד להמשך עליות. נקודת שיא כל הזמנים של הנכס נמצאת באזורי ה – 234$.
Informacje i publikacje przygotowane przez TradingView lub jego użytkowników, prezentowane na tej stronie, nie stanowią rekomendacji ani porad handlowych, inwestycyjnych i finansowych i nie powinny być w ten sposób traktowane ani wykorzystywane. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w naszym Regulaminie.